Visie & Verbeelding


Met fotografie en beeldbewerking als instrumenten, projecteer ik architectuur en landschap in een alternatieve realiteit. De beelden die hieruit voortvloeien beschouw ik als vensters, als een portaal naar een parallelle wereld, die verborgen ligt achter de door ons bekende werkelijkheid.

De rode draad doorheen mijn fotowerken is het idee dat wat onze ogen zien slechts een interpretatie is van onze hersenen, en niet vanzelfsprekend de absolute werkelijkheid.

De aanzet van deze gedachte was mijn eerste kennismaking met de wereld van de infrarood fotografie. Door golflengtes te fotograferen die zich buiten het zichtbare licht-spectrum bevinden krijgt de wereld een surrealistisch uitzicht, maar is evengoed realiteit.

Verder gedreven door deze visie, verdiep ik mij de laatste jaren in fotografie met lange belichtingen, waarbij een breed tijdsinterval wordt samengevat in één beeld.

Bewegende elementen ondergaan een transformatie, of verdwijnen volledig, terwijl het licht een etherische uitstraling krijgt. Een onherkenbare, bevreemdende wereld komt tevoorschijn...

Met dit idee in het achterhoofd, zie ik mezelf als filter, en gun ik mij de vrijheid om bestaande locaties naar een alternatief, parallel universum te verplaatsen, en het onderwerp onder te dompelen in de sfeer die het naar mijn visie verdient. Als doel, hoop ik met deze beelden een gevoel van mysterie en verwondering op te wekken, en de toeschouwer te stimuleren hierbij zijn eigen verhaal te creëren.

In Serenity, Forgotten, Haunted en Pure, 4 aparte maar onlosmakelijk met elkaar verbonden omgevingen, stel ik mijn verhaal voor over een duistere, mysterieuze wereld…