Bio


Architectuur en landschap vormen het creatieve territorium van Fine Art fotograaf Peter Schroyens (1973, Lier, België). Geïnspireerd door duistere toekomstvisies uit de science fiction en vintage griezelverhalen, projecteert Peter zijn favoriete onderwerpen naar een alternatieve, parallelle wereld.

Fine Art fotografie Peter Schroyens

Hij gebruikt hiervoor fotografie als uitgangspunt, om dan via intensieve beeldbewerking de realiteit te vertalen naar eigen visie. Duisternis, sfeer en mysterie zijn de vaste ingrediënten in zijn fotowerk, en kenmerken zijn unieke persoonlijke stijl.

 

Peter’s artistieke en fotografische vorming werd gekneed door jarenlange zelfstudie en een 3-jarige fotografenopleiding (Syntra AB, Antwerpen, 2008-2011), aangevuld met talrijke masterclasses in beeldbewerking. Bovendien heeft zijn ervaring als architectuur- en interieurfotograaf bijgedragen tot het verder aanscherpen van zijn fototechnische vaardigheden.

Volgens Peter zijn originaliteit, nauwkeurigheid en evolutie sleutelwoorden in een blijvende zoektocht naar perfectie en kwaliteit. Het creëren van expositiewaardige beelden is steeds zijn ultieme doel.