Serenity - Envisioning the Future

Geïnspireerd door dystopische toekomstvisies uit science fiction verhalen, weerspiegelt Serenity mijn verbeelding over een buitenaardse, architectonische wereld. Historische en moderne architectuur wordt losgerukt uit hun omgeving en geprojecteerd in een futuristisch universum, dat nog weinig raakvlakken vertoont met de werkelijkheid.

Ontdaan van menselijke ruis, eisen de bouwwerken van Serenity een zekere aanwezigheid op, en scheppen soms de illusie tot leven te komen. De bewuste duisternis, in combinatie met strakke lichteffecten, diepe schaduwen, minimale kleuraccenten en een vage hemel, versterken het surrealistische karakter, en bedekken Serenity met een sluier van mysterie.

Haunted - Eerie Places from the Past

Haunted biedt een venster naar de donkerste uithoeken van Serenity, waar behekste burchten, eenzame landhuizen, desolate landschappen en macabere ruïnes het uitzicht domineren.

Hun onzichtbare bewoners zitten gevangen in een tussenwereld en wachten ongeduldig op verlossing en toegang naar de andere kant.

Oude griezelverhalen, legendes en mythes, plaatsnamen met verwijzingen naar de onderwereld en de duistere esthetiek van de gothic-wereld vormen de voedingsbodem voor de spookachtige atmosfeer waarmee ik Haunted graag omring.

Forgotten - Ruins of the Modern Era

Voor Forgotten laat ik mij inspireren door de bevreemdende stilte rond de ruïnes van de moderne tijd.

Onder invloed van de natuurelementen vervagen de laatste sporen van menselijke aanwezigheid, terwijl de natuur langzaam terugneemt wat ooit van haar was.

Deze overgangsfase geeft het verval een mysterieuze schoonheid, als laatste eerbetoon voordat alles verdwijnt.

Pure - Realm of Enchanted Landscapes

De beelden uit Pure vormen een portaal naar een verborgen rijk, met landschappen badend in magisch licht en omgeven door een betoverende stilte.

Door de volledige afwezigheid van de mens, ontstaat er een droomwereld, die de puurheid van de ongerepte natuur tot leven brengt.